fbpx

Medische tatoeage & dermatografie

Kaalheid stoppen

Kaal? Hoe kan dat?

Bij nagenoeg alle mannen is de gevoeligheid voor androgene hormonen de veroorzaker van kaalheid. Deze gevoeligheid heeft vooral met je genen te maken. Alleen haren bovenop de scalp zijn gevoelig voor deze hormonen, waardoor het typische patroon van kaalheid bij mannen ontstaat.

Wat gebeurt er met je haar?

Zowel mannen als vrouwen maken het hormoon testosteron aan. Mannen in veel grotere mate dan vrouwen. Een deel van dit hormoon zet zich om in Dihydrotesteron (DHT). Dit gebeurt onder invloed van een enzym 5- Alpha-reductase. Een groot aantal mannen heeft haar dat steeds dunner en zwakker wordt en uiteindelijk nagenoeg verdwijnt. Het haar aan de zij- en achter scalp is niet gevoelig voor dit hormoon. Deze haren blijven volledig intact en worden gebruikt bij een haartransplantatie.

Hoe stop je kaalheid?

Om kaalheid te stoppen is het belangrijk om de DHT-vorming te stoppen of in ieder geval af te remmen. Hiervoor zijn twee soorten medicatie die dit heel goed doen: finasteride en dutasteride. Beide worden alleen voorgeschreven door een arts en hebben verschillende bijwerkingen, zoals erectiestoornissen en depressies.

Het kan ook met natuurlijke supplementen

Er zijn echter ook een aantal natuurlijk voedingssupplementen met dezelfde werking, zoals Saw Palmetto (zaagbladpalm), lycopene en pompoenpitolie. Natuurlijke stoffen die ervoor zorgen dat het enzym 5- Alpha-reductase je testosteron niet kan omzetten in Dihydrotestosteron. Van levensbelang voor je haar dus. Bovendien hebben deze natuurlijke supplementen geen bijwerkingen en dragen ze bij tot een gezonde prostaat en een laag cholesterolgehalte. Een supplement dat nagenoeg in alle health stores verkrijgbaar is, is zaagbladpalm. Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk om dagelijks minimaal 320 gram ervan in te nemen.

Kies voor stemcelactivatie (ja het is echt met een “e”)

Het is bij stemcelactivatie belangrijk om ook het kaal worden te stoppen door middel van medicatie. Je kunt je voorstellen dat het anders weinig zin heeft. Wij werken met het Hair Rescue Programm, een stamceltherapie die geschikt is voor mensen die nog haargroei hebben.

Je hoeft je niet ongemakkelijk te voelen over datgene waar je wat aan kunt doen.

Dermatografie of medische tatoeage is een manier om medische oneffenheden te camoufleren of corrigeren. Wij werken bij VIP Cosmetics hard aan een wereld waarin niemand zich onzeker te voelen over uiterlijke schoonheid.

We snappen dat échte schoonheid van binnenuit komt, maar we weten ook dat dit aan de buitenkant versterkt wordt. Wanneer je schoonheid van binnen en van buiten in balans is, krijgt je zelfvertrouwen een boost. En wanneer je vol zelfvertrouwen door het leven gaat, maak je impact op de kwaliteit van je eigen leven en het leven van de mensen om je heen. Wij noemen dat beauty with attitude. Er is niks mis met eigenheid, rauwe schoonheid en rafelrandjes. Je hoeft je alleen niet ongemakkelijk of onzeker te voelen over datgene waar je wat aan kunt doen.

Shares
Share This