fbpx

Permanente make-up (PMU) en tatoeage

verwijderen

Het verwijderen van permanente make-up noemen we ook wel PMU verwijderen, pigment off of Tattoo removal. Ben je niet blij met de (elders ) aangebrachte permanente make-up of zou je een totaal andere vorm willen? Heb je een tatoeage staan waar je nu spijt van hebt?

De oplossing zonder laser

Wij hebben een oplossing zonder dat we hoeven te laseren. Pigment off is de techniek die we toepassen. Er wordt een depigmentatie gedaan waarbij er een werkstof in de huid wordt aangebracht met het pigmentatie of tatoeëerapparaat. Dit werkt als een magneet. Alle inkt en pigmenten hechten zich hieraan vast en tijdens de genezing van de huid verlaat het letterlijk je huid.

Het verschil tussen pigment of en laseren

Bij onze pigment off behandeling verlaat de inkt en het pigment je lichaam. Bij een laserbehandeling worden de pigmenten versplinterd en verdwijnen ergens in je lichaam. Uit recent medisch onderzoek is gebleken dat deze splinters terechtkomen op organen. Daarnaast geeft pigment off geen verandering van je huidstructuur, je hebt geen kans op verbranding en alle kleuren zijn te verwijderen. Ook de witte kleur die een laser niet aanpakt.

Wat is permanente make-up

Bij permanente make-up brengen we met een flinterdunne naald een pigementkleur aan in de lederhuid. Dit is net onder het huidoppervlak. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. Gemiddeld blijft permanente make-up op je wenkbrauwen 1 tot 3 jaren zitten en een eyeliner 1 tot 5 jaar of zelfs nog langer.

Is permanente make-up veilig?

Ja. PMU is 100% veilig en zorgt voor levensechte wenkbrauwen, natuurlijke en krachtige eyeliners en kleurvaste full lips.

Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar we proberen eventuele pijn tot een minimum te beperken. De pijngrens van iedereen is verschillend. Uit ervaring kunnen we zeggen dat circa 95% van onze klanten, een behandeling eerder als ‘irritant’ ervaart dan als pijnlijk. En soms? Vallen mensen in slaap tijdens een behandeling.

Het voordeel van permanente make-up

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect in shape te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. PMU blijft goed voor een periode van 1-3 jaar (na een eerste behandeling), zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand.

Verschil tussen permanente make-up en tatoeëren

Permanente make up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 5 jaar vervagen.

Hoe het werkt

Bij de eerste afspraak voor PMU heb je eerst een intake. We maken kennis en we bespreken eventuele bijzonderheden. Daarna tekent je cosmetic artist Mariska je behandeling en kijkt samen met je of je tevreden bent. Pas bij 100% tevredenheid vindt de behandeling plaats. Er zijn altijd 2 behandelingen nodig. De eerste dagen zal de PMU donkerder zijn dan je had verwacht. Dit komt omdat de behandeling een wond is en eigenlijk een schaafwond is. Bloed gemengd met wondvocht zorgt voor de donkere kleur, ook zal er een korst ontstaan, dit is alleen maar goed dit hoort bij het genezingsproces.

Na de behandeling

Na de behandeling krijg je verzorging mee en wat dat hangt af van de PMU die is gezet.
Wij zetten oa: eyeliner onder & boven, oogschaduw, wenkbrauwen (hairstrokes & schaduwtechniek), lipliner en full lips.

Shares
Share This