fbpx

Permanente make-up (PMU)

regular eyeliner

Een gewone eyeliner is een infralash met extra aansluitend lijntje zodat tussen de wimperrand en er boven een duidelijke natuurlijke eyeliner ontstaat. Er is ook mogelijkheid tot het maken van potloodlook eyeliner dit is een zachter effect en geeft geen strakke harde lijn.

Welke eyeliner is wanneer geschikt

Met permanente make-up zijn er veel mogelijkheden voor het aanbrengen van eyeliners. Welke eyeliner het best bij je past is afhankelijk van de vorm van je ogen en de oppervlakte van de huid waar op te werken is. Wij zullen altijd het mooiste versterken maar zijn zeer transparant en brutaal eerlijk in onze adviezen wanneer sommige behandelingen niet mogelijk zijn. Een voorbeeld is wanneer je graag een ‘wing’ wilt, maar je arcadeboog dit niet toelaat omdat deze te laag is of er huidverslapping aanwezig is in het ooggebied. Er zijn veel kleuren verkrijgbaar voor de eyeliners. Van zwart, antraciet, grijs, donker asbruin, navy blue, blauw, turquoise, tot smaragd groen en paars.

Wat is permanente make-up

Bij permanente make-up brengen we met een flinterdunne naald een pigementkleur aan in de lederhuid. Dit is net onder het huidoppervlak. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. Gemiddeld blijft permanente make-up op je wenkbrauwen 1 tot 3 jaren zitten en een eyeliner 1 tot 5 jaar of zelfs nog langer.

Is permanente make-up veilig?

Ja. PMU is 100% veilig en zorgt voor levensechte wenkbrauwen, natuurlijke en krachtige eyeliners en kleurvaste full lips.

Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar we proberen eventuele pijn tot een minimum te beperken. De pijngrens van iedereen is verschillend. Uit ervaring kunnen we zeggen dat circa 95% van onze klanten, een behandeling eerder als ‘irritant’ ervaart dan als pijnlijk. En soms? Vallen mensen in slaap tijdens een behandeling.

Het voordeel van permanente make-up

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect in shape te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. PMU blijft goed voor een periode van 1-3 jaar (na een eerste behandeling), zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand.

Verschil tussen permanente make-up en tatoeëren

Permanente make up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 5 jaar vervagen.

Hoe het werkt

Bij de eerste afspraak voor PMU heb je eerst een intake. We maken kennis en we bespreken eventuele bijzonderheden. Daarna tekent je cosmetic artist Mariska je behandeling en kijkt samen met je of je tevreden bent. Pas bij 100% tevredenheid vindt de behandeling plaats. Er zijn altijd 2 behandelingen nodig. De eerste dagen zal de PMU donkerder zijn dan je had verwacht. Dit komt omdat de behandeling een wond is en eigenlijk een schaafwond is. Bloed gemengd met wondvocht zorgt voor de donkere kleur, ook zal er een korst ontstaan, dit is alleen maar goed dit hoort bij het genezingsproces.

Na de behandeling

Na de behandeling krijg je verzorging mee en wat dat hangt af van de PMU die is gezet.
Wij zetten oa: eyeliner onder & boven, oogschaduw, wenkbrauwen (hairstrokes & schaduwtechniek), lipliner en full lips.

Shares
Share This