fbpx

VIP

Derma

Kies voor de natuurlijk aanpak van dermatografie

Littekens na een operatie, ongeluk of kankerbehandeling? Vaak zijn ze een bron van irritatie en onzekerheid. Je zit letterlijk niet goed in je vel! Hetzelfde geldt vaak voor een wijnvlek, brandwond, hazenlip of haarproblemen als alopecia areata, waarbij je bijvoorbeeld geen wenkbrauwen meer hebt.
Je hoeft je niet onzeker te voelen over datgene waar je iets aan kunt doen
Dermatografie en littekenbewerking kunnen namelijk prachtige resultaten opleveren. Bij VIP Cosmetics kun je terecht voor beide, waarbij het altijd draait om een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Kies het juiste behandelplan

Bij VIP Cosmetics informeren we je graag over de mogelijkheden van dermatografie (medische pigmentatie) en Scar Relaxation (littekenbewerking). Via een intake bespreken we altijd uitgebreid de te verwachten resultaten en stellen we samen een behandelplan op. Medische tatoeages worden altijd in meerdere behandelingen aangebracht. Per keer een deel van de kleuren. Zo kom je langzaam tot een mooi en natuurlijk resultaat.

Bij VIP Cosmetics kun je terecht voor:

– Camoufleren van littekens door trauma of verwonding oa brandwonden en littekens na een operatie);
– Camoufleren van littekens door bijvoorbeeld automutilatie, borstverkleining of vergroting, facelift, haartransplantatie;
– Tepelreconstructie areola pigmentatie
– Camoufleren van wijnvlekken
– Liplijncorrectie bij bijvoorbeeld na ongeluk of een hazenlip
– Wenkbrauwen en scalp pigmentatie na haaruitval door bijvoorbeeld alopecia areata

Zo werkt dermatografie

Bij medische tatoeage – ook wel dermatografie genoemd – wordt met speciale apparatuur pigmentstoffen in de huid gebracht. Zo ontstaat een blijvende vorm van kleuring. De gekozen pigmentstoffen benaderen zo goed mogelijk de natuurlijke kleur van de huid. Ze worden ingebracht op plekken waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is.

Camouflerende functie

Na een operatie – op welk lichaamsdeel dan ook – heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, dus huid waar geen pigment meer in zit, is het toepassen van een medische tatoeage een fantastische uitkomst. Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt het litteken veel minder op.
Het verschil tussen een medische tatoeage en permanente make-up, is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben. Het doel is om de huid in de natuurlijke stand of kleur terug te krijgen. Natuurlijk is het toverwoord bij dermatografie.

Scar Relaxation

In combinatie met medische tatoeage wordt ook de Scar Relaxation techniek gebruikt. Dit wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is en waarbij geen doorbloeding meer is, zoals bij brandwonden.

onze

VIP Partners

Mariska de Jong

MASTER COSMETIC ARTIST & Dermatograaf

Shares
Share This